Akrylnaglar

Akrylnaglar blir allt mer populärt att ha till fest såväl som till vardags. Oavsett om du väljer att göra dina akrylnaglar hemma eller om du går till en salong, så är det en härlig vana att alltid ha snygga och fixade naglar. Är du nybörjare på akrylnaglar eller van vid att ha akrylförlängning sedan länge? Vi har nageltipsen för dig och dina akrylnaglar. Här hittar du all nyttig information! 

kvinna får naglarna filade på salong
hand med ljusa vita naglar och ljus tröja
långa akrylnaglar med snygg nageldesigna

Varför är akrylnaglar så populärt?

Oavsett ålder eller kön går det att uppskatta skönheten i konstgjorda nagelförlängningar. Akrylnaglarna ger dig en känsla av perfekta naglar eftersom de är gjorda av plast (akryl) vilket ger dem bättre hållbarhet. Vanliga naglar, utan akrylförstärkning, har ofta en hel del imperfektioner man gärna döljer, eller så har man kanske inte tålamodet att spara ut sina naglar. Akrylnaglarna kan målas eller byggas på olika vis helt efter det som passar en själv. Vissa har nagelförlängningar till vardags och andra bär dem bara till festligare tillfällen, såsom vid bröllop till exempel. Oavsett, är det helt enkelt kul att ha snygga fixade naglar.

Är det farligt med akrylnaglar?

Akryl är det absolut starkaste materialet när det kommer till nagelförlängningar och används med fördel till längre naglar. Materialet tål mycket, men kan dofta väldigt starkt. Akryl är i sig ett doftfritt pulver, men för att akrylen ska binda sig behöver du doppa penseln i en speciell bonder-vätska vilket har en doft som kan uppfattas obehaglig, men den är inte farlig. Däremot är det inte bra att andas in akryl och bör alltid använda munskydd och ha en uppsamlande fläkt nära när du filar akrylnaglarna. Du ska också vara noggrann med vilket akrylmaterial du eller salongen använder – du ska aldrig beställa akrylmaterial från skumma sidor då det har visat sig att vissa riktigt dåliga akrymaterial innehåller en massa dåliga saker, till exempel samma plaster som man gör plexiglas av! 

Vill du lära dig mer om akrylnaglar?

Det finns en rad olika saker som kan vara både intressant och bra att veta om du är intresserad av att prova den här typen av lösnaglar på salong eller vill bygga själv. Här kan du läsa mer och hitta massor av tips om akrylnaglar.