Så väljer du rätt nagellack

De flesta av oss med nagelintresse har massor av nagellack hemma, och det är inte så konstigt! Men hur räddas ett nästan helt torkat nagellack och hur får man nagellack att torkar fortare? Det finns en massa tips och tricks att testa! Visste du till exempel att hemligheten bakom perfekt målad naglar vilar på förarbetet?

Vilket nagellack passar mig?

Knepet för perfekta, snygga naglar är att hitta ett nagellack som passar till din hudton och till hur dina händer ser ut. Har du korta fingrar vill du välja ett lack som får dem att se längre ut till exempel. 

När det kommer till färgvalet av nagellack behöver du börja med att ta reda på vilken underton din hud har. Lättaste sättet att ta reda på detta är genom att ta en titt på din underarm och ådrorna som finns där. Om de ser gröna ut har din hud varma undertoner, och om de ser blå ut har du troligtvis kall hudton. Ett annat knep för att ta reda på om undertonen är kall eller varm är att ta en funderare över vilken typ av smycken du känner att du passar bäst i. Silver indikerar kall hudton och guld betyder att du har en varm underton. Och vad betyder detta då? Det betyder kort och gott att om du har varm underton ska du satsa på kalla nyanser av nagellack och tvärt om, det kommer bli snyggast. Är det däremot så att du föredrar roséfärgade smycken? Grattis! Då passar du i de flesta nyanser av nagellack och kan välja färg helt efter känsla och tycke.

Tips för att välja rätt nagellack:

Något som är bra att ha koll på är att kalla lack ofta drar mot undertoner av grått eller blått, och varma nagellack ofta har en underton av gult i sig. När du ska välja färg kan det därför vara bra att lägga följande på minnet:

  • Välj alltid ett nagellack som är i en något mörkare eller ljusare nyans än tonen din hud är i för att få ett så snyggt resultat som möjligt.
  • Har du ljus hud med en kall underton är det bra att satsa på ljusa nyanser som drar åt det kyliga hållet för bästa effekt. 
  • Är din hud röd vid fingrarna? Då kan det vara snyggt att välja färg med blå undertoner i för att neutralisera det röda.
  • Du med olivtoner i huden ska definitivt satsa på varmare nyanser, gärna i rosa eller med rosa undertoner.
  • Mörkare, färgad hud passar i de flesta nagellack men vill du ha ett effektfullt resultat av till exempel ett nude-lack gör du rätt i att välja lack med lila eller dova rosa undertoner i sig.

Så får du snygga naglar

Hemligheten bakom perfekt målade naglar vilar på förarbetet och kräver visst tålamod. Börja alltid med att tvätta händer och naglar ordentligt, torka torrt och lägg sedan ett lager baslack för att undvika att din nagel blir missfärgad. Innan du målar på nagellacket med färg i är det viktigt att baslack får torka torrt och sedan målar du ett tunt lager färg. När första lagret torkat målar du noga på ett lager till för att få ett heltäckande resultat. Avsluta med ett genomskinligt topplack för mer glas och långvarigare resultat.

Så får du nagellack att torka snabbt:

  • Vill du få nagellacket att torka snabbare? Fyll upp en skål med iskallt vatten, gärna med isbitar i, och doppa ned naglarna där i några sekunder och vips så torkar lacket fortare i takt med att vattnet torkar.
  • För dig som inte vill doppa händerna i kallt vatten eller inte har tid att vänta på att nagellacket torkar